Browse portfolio

Digitale illustraties: honden

Illustraties

Digitale illustraties: rottweiler

Op deze pagina ziet u twee digitale illustraties van honden, zoals dit portret van een rottweiler hierboven. Al mijn illustraties teken ik digitaal, voor commerciële illustraties is dit erg handig. Het is bijvoorbeeld makkelijk om te zorgen dat de grootte van de afbeelding genoeg is voor drukken en ook aanpassingen zijn makkelijker te maken.

Digitale illustraties geboortekaartje

Drentsche Patrijshond

In 2011 heb ik een Drentsche Patrijshond getekend voor op een geboortekaartje. Om een echt persoonlijk geboortekaartje te maken heb ik de hond van het gezin, een Drentsche Patrijs, bij de wieg getekend. De hond is immers ook onderdeel van het gezin.


Wat is een vector afbeelding?

De rottweiler en Drentsche Patrijs zijn vector afbeeldingendit betekent dat de tekening is opgebouwd uit wiskundige berekeningen in plaats van pixels. Dit heeft een paar voordelen:

  • De illustratie kan vergroot  en verkleind worden zonder kwaliteitsverlies. De afbeelding ziet er dus even goed uit als foto-behang als op een klein visitekaartje. Erg handig als u de illustratie op meerdere (reclame-) uitingen wilt gebruiken.
  • Aanpassingen zijn vrij makkelijk door te voeren bij digitale illustraties. Een lijn iets dikker, ander kleurtje, etc. is allemaal geen probleem.

Wilt u ook een digitale illustratie laten maken?